kerja oh kerja

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Erm bersempena 16 September 2011 iaitu hari yang bersejarah ini, sebayu nak kongsikan anda maklumat mengenai Karnival Pekerjaan Program Penempatan Pekerjaan (3P) yang akan diadakan di Negeri Perak. Sebayu kongsikan maklumat tersebut seperti di bawah. Sehubungan itu,sesiapa yang berada di kawasan Perak,moh lah kita ke karnival tersebut.Manalah tahu rezeki kita sedang menanti di sana.. Amin.

Maklumat seperti berikut :

Selamat Sejahtera,


JobsMalaysia dengan sukacitanya menjemput anda ke :



Aktiviti-aktiviti menarik:

  • Temuduga Terbuka
  • Klinik Kerjaya
  • Ujian Personaliti dan Minat
  • Sesi Hands On Penggunaan JobsMalaysia
     
    Sila berpakaian kemas dan bawa salinan sijil/dokumen berkaitan serta resume terkini anda.
     
Untuk makluman saudara/ri, maklumat ini sebayu perolehi daripada Jobmalaysia melalui kiriman email.Sebayu hanya berkongsikan maklumat.


info ke-2 pula berkenaan dengan seperti di bawah:

1 Response to "kerja oh kerja"

  1. shahrilsebayu says:
    September 15, 2011 at 5:36 PM

    orang perak apa lagi...jom

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.