JADUAL SUKU AKHIR LIGA LIGA JUARA MUSIM 2011 2012

Assalamualaikum dan salam semalaya.

BOLA OH BOLA:

Berikut merupakan jadual perlawanan antara pasukan yang layak untum pusingan suku akhir Liga Liga Juara musim 2011 - 2012.




HEHEHE.... pasukan sebayu iaitu Real Madrid masih kekal dalam 8 pasukan terbaik dalam saingan Liga Liga Juara musim 2011 - 2012 ini. Musuh ketat Real iaitu Barcelona bakal menjadi pencabar utama Real Madrid di saingan akhir nanti.Tetapi siapa sangka bola itu bulat.Apa - apa pun boleh terjadi. Kekadang pasukan lemah pun boleh kalahkan pasukan besar. Strategi dan semangat berpasukan menjadi kayu ukur kejayaan sesebuah pasukan bola sepak.

Sebenarnya sebayu sedih jugalah sebab sebayu pun mahu Manchester City masuk ke saingan Liga -Liga Juara ini.Tetapi apakan daya,walaupun menang semalam tetapi kalah dari sudut agregat jaringan gol. Lepas ni,City bolehlah fokus kepada EPL. Pencabar utama bagi EPL semestinya Manchester United. Kalau nak dilihat kepada laluan saingan EPL,MU lebih mudah berbanding City yang terpaksa bertemu antara pasukan gergasi EPL iaitu Arsenal dan Chelsea. Balik kepada pangkal pokok , "bola itu bulat". hehehe.

Chelsea merupakan pasukan tunggal England yang layak ke saingan Liga Liga Juara sekarang. So, hopefully, si Torres buatlah at least 1 gol. Kesian juga sebayu tengok Torres.Asyik tak da luck je dalam setiap perlawanan. Kalau prestasi Torres musim ni tak menentu,maybe agar sukarlah baginya untuk menduduki kesebelasan utama dalam kejuaraan EURO nanti.Kesian lagi....


apa apa pun, jom kita saksikan pasukan kegemaran anda bermain untuk merebut piala Liga Liga Juara musim 2011 - 2012.... jom


sekian...

0 Response to "JADUAL SUKU AKHIR LIGA LIGA JUARA MUSIM 2011 2012"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.