EURO 2012 LIVE STREAMING

Assalamualaikum dan salam semalaya.


Emmmm... demam Euro dah sampai sudah.Bagi sebayu yang menginap di teratak ala - ala kondomonium tak berkemampuan lagi nak melanggan siaran berbayar.Nak harapkan siaran percuma kenalah tengok jadual sebab tidak semua perlawanan siaran percuma oleh stesen tv tempatan siarkan.Nak turun kedai mamak,alahai malasnya.Best memang best sebab bersorak beramai - ramai tapi nak turun tu yang yang menjadi persoalan sikit So,alternatif terbaik ialah tengok perlawanan EURO 2012 melalui live streaming atau secara online.Bahan - bahan yang diperlukan ialah:

  • Laptop / pc
  • Broadband/streamy/Unifi (pendek kata internet).
  • kesabaran - bergantung pada kelajuan internet anda
  • teh yang siap dibancuh/atau kopi bersama keropok      

Erm kalau anda berkelayakan (mempunyai tools tersebut) apa lagi jom ke link ini. Dah buka website di bawah,click dekat perlawanan.Nanti akan keluar iklan.Tunggu beberapa saat and then bolehlah tengok secara live walaupun kekadang lambat 20 saat dari siaran berbayar.Yang penting urusan sukar dipermudahkan.
SELAMAT MENONTON

1 Response to "EURO 2012 LIVE STREAMING"

  1. sebayu says:
    June 12, 2012 at 1:26 AM

    ni yang mampu....layan je lah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.