CARA PAKAI TIE

Assalamualaikum dan salam semalaya.


Fuhhh...sebut fasal tie ni aduhai....jadi mat skema lah pulak...tapi tak pe.Dah datang ke sini confirmlah nak tahu cara pakai tie dengan baik.Kalau tak buat pe pergi search cari cara nak pakai tie.Erm tie atau bahasa melayu dikenali sebagai tali leher.Dipakaikan khas untuk lelaki bagi pemakaian yang formal.Tapi ada juga trend sekarang yang gunakan tie sebagai eksesori tambahan atau pemikat jiwa...Apa-apa pun terserahlah pada si pemakainya.

Honestly,sebayu pun macam hampeh kalau bab-bab pakai tie ni.Erm mungkin anda pernah tengok ada rakan-rakan anda ATAUPUN anda sendiri (termasuklah sebayu) yang menggunakan tie yang telah siap dibuat balutannya.Officemate sebayu sendiri secara terus terang dengan touchlightnya menyatakan bahawa tie yang dia pakai ni tidak pernah dibuka sejak dia berada di UUM lagi...perghhh aku ni kena temberang dengan dia ke atau dia ni saje je nak sedapkan cerita...ermmm ikutlah.

Terserahlah pada pemakainya...hehehe. Bagi sebayu,jika tie itu sudah menjadi kepeluan dalam kehidupan bekerja,maka pakailah sebab itu sudah termaktud dalam peraturan kerja di tempat anda bekerja.Pemakaian tie ini hanyalah untuk menunjukkan etika kerja kita atau untuk mencerminkan imej organisasi tempat kita mencari rezeki yang halal.Betul tak?

So,sebayu adalah cari video untuk pemakain tie/tali leher ini.Bukan apa,takkan nak tulis pula kat sini cara nak pakai tie.Tak effisien pula.Maka,selamat menonton.


video

0 Response to "CARA PAKAI TIE"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.