info:SEMAKAN PANGGILAN TEMU DUGA BAGI LEPASAN SPM/SETARAF (PROGRAM PENGAJIAN BUKAN PENDIDIKAN)

Assalamualaikum dan salam semalaya.

kepada adik - adik lepasan SPM yang membuat permohonan kemasukan ke IPTA,jom semak status adik - adik dalam web rasmi kemasukan ke IPTA. Sebayu akan letakkan link tersebut.

Erm jangan lupa,kongsi bersama rakan anda mengenai info ini.Kasihan pada mereka andai kata mereka tidak tahu menahu mengenai hal ini.So,jangan kedekut informasi.Sebarkan pada rakan anda.

Kepada yang berjaya,sebayu ucapkan tahniah dan kepada mereka yang tidak tersenarai,erm jangan risau,cuba lagi.Jangan berputus asa.

langkah untuk membuat semakan tersebut:


klik pada link di atas.Akan keluar popup windom macam ini.selepas itu,adik - adik pilih atau tekan pada link universiti pilihan adik.SEKIAN - TERIMA KASIH

0 Response to "info:SEMAKAN PANGGILAN TEMU DUGA BAGI LEPASAN SPM/SETARAF (PROGRAM PENGAJIAN BUKAN PENDIDIKAN)"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.