JAWATANKOSONG:KERJA KOSONG MENANTI ANDA!!!

Assalamualaikum dan salam semalaya.

erm sebayu ada menerima email eluang kerjaya ini.Seperti biasa sebayu akan berkongsi bersama anda.Dah dapat maklumat ini jangan pula bersikao nak tak nak je.apply dulu.kalau dapat pergi temuduga dahulu.kemudia bila dah dapat barulah kita berfikir sama ada mahu menerima atau tidak.Jangan bersikap tamak dalam memilih kerja.Memanglah kita mencari peluang kerjaya yang baik dan kena dengan jiwa kita,tetapi kadang - kadang masa atau waktu memaksa kita untuk menerima seadanya dan ini ialah ketentuan Allah sendiri.

jawatan1:
Jabatan kemajuan Masyarakat (KEMAS) dengan ini mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:

SENARAI JAWATAN

PEMBANTU PEMBANGUNAN MASYARAKAT GRED S17
 
bagaimana nak memohon: Caranya mudah sekali.
Pemohon dikehendaki mengunakan Borang Kemas 1 Pin 2005, Borang ini juga boleh didapati di laman web http://www.kemas.gov.my

Tarikh Tutup : 30 Mei 2011
jawatan 2
Perbadanan Putrajaya:  

SENARAI JAWATAN

[*]
AKAUNTAN W41
[*]
PENOLONG PEGAWAI PERTANIAN G27
[*]
PENOLONG PEMELIHARAAN HUTAN G27
[*]
JURUTEKNIK ELEKTRIK J17 

Tarikh Tutup : 17 & 19 Mei 2011


"SELAMAT MENCUBA"


0 Response to "JAWATANKOSONG:KERJA KOSONG MENANTI ANDA!!!"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.