The Pirate Carribean Menyerang Mid Valley


Assalamualaikum dan salam semalaya.

Erm Pirate Of Carribean menyerang Mid Valley??? Wow … betul ke lanun – lanun tersebut menceroboh Mid Valley?. 

Erm gimic semata – mata sahaja. Semalam sebayu ada pergi ke Mid Valley. Lama TAK PERGI Mis,so semalam berbekalkan motor sebayu membelah federal highway selepas solat Asar. Vroooommmm…tak sampai 5 minit dari rumah dah sampai….sekejap je..tapi nak masuk Mid hari Ahad kena UP sikit sebab tol motor RM1.50…hehhe…layan je.

Tengah berjalan jalan di celahan ratusan pengunjung Mid Valley,tetiba sahaja mata sebayu tertarik kepada satu makhluk yang tergantung…waaaaaa…The Black Beard Ship….siap ada kapal yang tergantung tengkoraknya…


Dengan pantas sebayu meluru masuk…wow sekali lagi..ada harta karun,ada emas,berlian,ada baju lanun… macam – macamlah.Berbekalkan handset camera..sebayu snap sahaja apa yang mampu di snapped…menarik betul designer ni buat…

Dah penal tawah kapal tersebut, jalan – jalan pergi Carrefour lah cari barang dapur.. Jalan punya jalan…jalan lagi….perghhh dah dekat pukul 7pm.. 

Pukul 7 pm paling aku tak suka kalau kat Mid Valley coz waktu maghrib ini lah pihak penganjur nak buat show time – show dance- tarian jack sparrow and d gengs.. tapi alang – alang dah lalu..singgah jap lah tengok..

Erm menarik juga tarian mereka sebab mereka melakonkan semua watak yang ada dalam The Pirate Of Carribean yang terbaru. Mungkin ini salah satu tactic advertiser untuk promote filem tersebut.Bayangkan jadual show yang bermula mei hingga jun 2011 kalau sebayu tak silaplah.Maknanya setiap hari ada show dan pelbagai aktviti menarik mengenai filem tersebut.

Sesiapa yang rasa nak tengok dan dekat dengan Mid Valley,bolehlah kalau nak tengok.

Wassalam.

0 Response to "The Pirate Carribean Menyerang Mid Valley"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.