KERJA OH KERJA: JAWATAN KOSONG LAGI

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Hai semua. Sebayu nak share kan beberapa jawatan kosong untuk mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan. Tentu anda bertanya kenapalah sebayu rajin sangat nak post mengenai peluang pekerjaan ini.Jawapannya mudah je. Sebayu ada menerima email mengenai peluang pekerjaan dan boleh dikatakan sebayu update lah dengan peluang peluang ini. Maksudnya sebayu mahu berkongsi bersama peluang ini dengan anda. Manalah tahu rezeki kita bermula di sini walaupun pekerjaan ini anda kurang berminat .Tapi tak salahkan kita mencuba. Sebayu berharap dengan perkongsian ini Allah permudahkan lagi urusan kita di dunia dan akhirat. Bukankah tolong menolong itu satu kebajikan yang dituntut dalam Islam. Sama samalah kita berdoa kerana rezeki Allah turunkan menerusi usaha dan doa kita.

JOM APPLY :

[*] PERBADANAN KEMAJUAN FILEM NASIONAL MALAYSIA (FINAS)
[*] KEMENTERIAN LUAR NEGERI 
[*] JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH


 
[1] PERBADANAN KEMAJUAN FILEM NASIONAL MALAYSIA (FINAS)

Tarikh Tutup : 29 Feb 2012
Sejajar dengan tanggungjawab sebagai pemangkin kepada kecemerlangan industri perfileman Malaysia, FINAS berusaha melaksanakan pelbagai transformasi untuk melangkah ke Persada Dunia. Bagi memenuhi matlamat tersebut, FINAS menjemput warganegara Malaysia yang berkelayakan, berpengalaman dan berminat dalam bidang perfileman serta berdedikasi bagi mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:

 

SENARAI JAWATAN:

[*]PENYUNTING (PASCA PRODUKSI)

[*]PENYUNTING (SINEMA MALAYSIA)

[*]PENULIS (SINEMA MALAYSIA)

[*]PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT

[*]JURUTEKNIK KOMPUTER

[*]PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI)



CARA MEMOHON


Maklumat Lanjut Layari

PERBADANAN KEMAJUAN FILEM NASIONAL MALAYSIA (FINAS)


[2] KEMENTERIAN LUAR NEGERI

Tarikh Tutup : 17 Feb 2012

calon - calon yang berkelayakan adalah dipelawa memohon jawatan sepertimana dibawah:


SENARAI JAWATAN

[*]PENGARAH BAHAGIAN BAHASA (GRED 54)

[*]PEGAWAI BAHASA MANDARIN (GRED 41)



CARA MEMOHON
Maklumat Lanjut Layari

KEMENTERIAN LUAR NEGERI


[3] JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH
 
Dimaklumkan bahawa Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) akan membuat pengambilan Pekerja Sambilan Harian (PSH) yang akan ditempatkan di Bahagian Pembangunan , JAWI Kuala Lumpur bagi jawatan-jawatan seperti berikut :



kredit diberikan kepada pihak peluangkerjaya .Sebayu kongsikan maklumat ini daripada email mereka.

Sekian...

0 Response to "KERJA OH KERJA: JAWATAN KOSONG LAGI"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.