PART TIME: SEHEBAT FOREX JIKA USAHA ANDA MANTOP

Assalamualaikum dan salam sehajtera

Artikel kali ini,saya ingin berkongsi kerja sambilan saya sambil bermain social networks such as facebook,twitter,friendster or email. Mengapa saya menulis artikel sebegini rupa.
Tidak ramai kalangan kita terutama generasi muda yang berjaya dalam menghasilkan income atau pendapatan sambilan ketika mereka melayari laman sosial yang ada. Mengapa kita tidak sekreatif orang - orang barat yang hebat menggunakan aplikasi internet dalam menghasilkan pendapatan sambilan. harian mereka.Pada hal kita juga menggunakan teknologi seperti mereka juga.Bukan maksud saya untuk menyatakan bahawa tidak ada kalangan rakyat kita yang aktif dalam kerja sambilan ini,tetapi kurang pendedahan atau maksud lain "tiada keberanian".


Dalam memulakan sesuatu perniagaan secara online,perkara perkara yang selalu kita lihat ialah:

1) MODAL (kalau murah nak join,kalau maaf..harap maklum)
2)Boleh Percaya ke iklan ini.setakat testimonial yang cakap beribu-ribu ringgit dia dapat,sape pun boleh create testimonial tersebut..
3)Ada masa ke aku nak buat marketing promo tersebut.BANYAK KERJA LAIN NAK BUATLAH.
4)Aku boleh KAYA ke kalau join program ni
5)ORANG yang tulis atau buat program ini kaya ke atau dapat UNTUNG x?

hah persoalan demi persoalan di atas selalu kita buatkan.samalah terjadi pada saya sewaktu di zaman universiti. Saya senang je,kalau sesuatu program yang boleh menjana pendapatan sambilan mesti bawah RM100 baru saya nak join.....bukan apa...andai kata rugi,erm taklah rugi sangat coz modal kecil sahaja.Namun,Alhamdulillah,saya dah dapat modal saya balik.sekarang saya nak aktif balik cari pendapatan sambilan ini.

NAK tahu program apa saya JOIN.. erm mudah sahaja.Saya bukan memaksa anda untuk terlibat dalam program ini,sekadar berkongsi pengalaman dan apa yang saya dapat. Biarlah orang nak perli saya dalam apa jua kritikan.JANJI saya memperolehi rezeki yang HALA yang saya usaha.MUDAHKAN.



Setiap klik anda akan menerima RM 0.10 sen dan sesiapapun boleh melakukannya. Sekiranya anda tidak memiliki Pc / Laptop, atau anda ingin memberi tumpuan kepada perkara yang lain, anda boleh boleh iklankan link anda dimana sahaja secara berbayar ataupun percuma.(Ruangan iklan dan panduan disediakan) Setiap kali iklan link anda di klik, anda akan menerima RM0.10sen dan anda akan menerima bonus RM10.00 bagi sesiapa sahaja yang menyertai Jutawanklik ini melalui link anda. Yang penting setiap klik akan memberikan anda RM0.10sen. Semakin banyak klik yang anda terima semakin banyaklah pendapatan harian anda. Mulakan kerjaya klik anda pada hari ini dan mula menjana pendapatan lumayan secara automatik, mudah dan 100% berkesan tanpa sebarang keraguan.

KITA akan bincang di artikel akan datang.InsyaAllah
wassalam

0 Response to "PART TIME: SEHEBAT FOREX JIKA USAHA ANDA MANTOP"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.