Result PTD: Bestlah siapa yang lulus

Assalamualaikum dan salam penulisan.
cek di Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia 
Mula-mula saya happy juga melihat saya tersenarai untuk menduduki ujian PTD tahun 2010 ini.Hati ini syukur sangat.tapi selang sehari dua,check pula KPLI,alhamdulillah.dapat juga.Tapi mana satu nak pergi?.Erm pelikkan ujian PTD serentak dengan Ujian KPLI???

Tapi sebenarnya ada hikmah atau kelebihan.Dari cabaran (iaitu sama ada memilih Ujian PTD atau KPLI), kita dapat lihat peratusan mana yang banyak untuk mereka memilih? Bayangkan kedua-dua jawatan ini memang direbut-rebut sangat.Dah macam album yang laris di jual di pasaran..Mana taknya,siap ada buku panduan lulus cemerlang PTD ,panduan lengkap MTesT,macam-macam.Buku Mtest memang laris dijual bila tarikh KPLI keluar...Dasyatkan.

Erm apa-apa pun,tahniahlah bagi mereka yang berjaya.Ingatlah,kita hanya merancang dan Allah yang tentukan.Usaha + Doa +Tawakal = insyaAllah dimakbulkan Allah swt.

Yang tak berjaya tak beerti tidak akan berjaya.Kita cuba lagi....


- Senyum selalu -

0 Response to "Result PTD: Bestlah siapa yang lulus"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam pembuka kata dari Rakan Semalaya untuk orang malaya.

Assalamualaikum dan salam semalaya.

Terima kasih diucapkan kepada sahabat kerana sudi menjenguk saya di laman blog yang baharu sahaja diaktifkan. Sebenarnya,saya sudah lama untuk mempunyai sekurang-kurangnya laman sosial sendiri seperti blog.Sebelum ini saya sudahpun mempunyai sebuah blog iaitu shahrilsebayu@blogspot.com namun tidak dapat di update kerana beberapa musabab. Jadi, terpaksalah membuat blog baru dengan nama yang berbeza iaitu rakan semalaya.

Tentu anda bertanya, mengapa pula rakan semalaya dipilih? macam tak cun je.Bagi saya rakan semalaya ini macam unik je.Entahlah tetiba sahaja saya terfikir untuk meletakkan nama rakan semalaya.

Namun, yang paling penting saya mempunyai laman blog sendiri. Bebas untuk menulis namun tertakluk kepada peraturan alam iaitu Akta Multimedia dan Hak Cipta. Yelah kan tak fasal-fasal masuk berita atau surat khabar mengenai kesalahan yang tak patut kita lakukan seperti meniru artikel atau menyebar fitnah dan mengadu domba. Tak baikkan macam itu.

Sekarang ini, macam-macam blog yang diwujudkan.Setiap blog mempunyai agenda settingnya sendiri. Maknaya mereka menulis di dalam blog untuk tujuan tertentu sama ada berbentuk positif mahupun negatif.

Dalam membaca hasil penulisan seseorang, kita harus mempunyai ilmu atau guidelines dalam kita menerima sesuatu idea atau pendapat seseorang penulis itu kerana kita tidak tahu sama ada sumber tersebut benar atau fitnah semata - mata apatah lagi sengaja direka-reka. Dalam dunia cyber kini, manusia boleh melakukan apa sahaja yang mereka rasa perlu termasuklah menjatuhkan seseorang atau sesebuah pihak dalam mereka untuk mencapai matlamat mereka.

Jika dibincang hal ini, banyak yang perlu dirungkaikan. Kita mempunyai Perlembagaan yang kita sanjung atau sebagai garis panduan. Jadi, kita harus beretika dan berfikiran rasional dalam melahirkan atau mengeluarkan sesebuah pendapat.
Kita akan bincang hal ini kemudian..


Salam Semalaya.